Јеловник:

ДОРУЧАК
(служи се до 13 ч)

Jaja – oмлет, кајгана, на око (од 3 јаја)  190

  • Са поврћем 240
  • Са шунком 240
  • Са сланином 240
  • Са кобасицом 240
  • Са сиром 240

Качамак

  • Са сиром и кајмаком 210
  • Са кајмаком и сланином 210
  • Са сланином 210

Палента са сосом од вргања 340

Прженице 280

Комплет лепиња 290

Шумадијски доручак 340
јаја, кобасица, сланина, сир, пребранац

Ливадски доручак 190
пахуљице, суво воће, мед…

Виршле (комад) 70

Кисело млеко / јогурт 60

ТОПЛА ПРЕДЈЕЛА

Печурке на жару 260

Печурке шумске сотиране 380

Чобански кромпир 350
(кромпир, кобасица, печурке, сир…)

Ролована паприка 550
пуњена кајмаком

Белмуж 260

Спржа 390

Похована пуњена паприка 390

Поховани качкаваљ 390

ХЛАДНА ПРЕДЈЕЛА

Тањир стари храст (за две особе) 1.090
сухомеснато, сиреви, ајвар,чварци, кајмак..

Тањир сухомеснатих производа (за две особе) 890
свињска пршута, говеђа пршута, кулен, димљена сланина…

Тањир српских сирева (за две особе) 890
Стара планина, Златар, Златибор, Пештер..

Кавурма (у сезони) 310

Кавурма од бризли (у сезони) 540

Пихтије (у сезони) 280

Пребранац 190

ТОПЛА ПРЕДЈЕЛА

Ролнице са сиром 240

Ролнице са месом 240

Башта ролнице (поврће, сир) 310

Ужичке ролнице 350
пршута, качкаваљ

СУПЕ, ЧОРБЕ

Телећа чорба 190

Јагњећа чорба 190

Потаж од поврћа 140

ДОМАЋИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ

Јунећи језик у парадајз сосу 890
Говеђи репови у сафту 890
Гурмански шкембићи 450
Језици на жару 890
Овчија пљескавица 890
Тањир гурманлука Ђерам (за две особе) 1.490
језици на жару, шумске печурке, овчији ћевапи,
бризле, спржа

САЧ

Телетина испод сача 1.200

Јагњетина испод сача 990

ЈЕЛА СА РОШТИЉА

Ћевапи 590

Ћевапи на кајмаку 650

Српска пљескавица 640

Лесковачки уштипци 640

Свињски ражњић 650

Ћевап ролада 760

Бризле 790

Домаћа димљена кобасица 760

Димљени свињски врат 760

Бела вешалица 720

Пуњена вешалица у марамици 790

Пилећи филе на жару 590

Димљени пилећи батак на жару 650

Стари Храст мешано месо (за две особе) 1.490
ћевапи, уштипци, пилећи филе, кобасица, димљени врат

ЈЕЛА ПО ПОРУЏБИНИ

Димљена буткица са млинцима (за две особе) 1.490
Карађорђева шницла (свињска/пилећа) 770
Бечка шницла 690
Похована пилетина (париски пох) 640
Мућкалица 590
Бифтек на жару 1.590
Бифтек на жару са сосом 1.690
печурке, бибер, лешник

РИБА

Димљена пастрмка (филет) 790
Моравски смуђ 1.290
(пуњени филети смуђа роловани у блитви)

САЛАТЕ

Трљаница 220

Мрљан 240

Српска салата 220

Шопска салата 240

Зелена салата 220

Купус салата 220

Печена паприка са белим луком 240

Љута паприка (ком.) 70

Печена љута паприка (ком.) 80

Туршија (сезонски) 220

Кисели купус (сезонски) 220

Пролећна салата 220
млади лук, ротквице, зелена салата,
сремуш.. (сезонски)

Млади лук (сезонски) 120

Урнебес 240

Парадајз салата 220

Парадајз салата са сиром 240

ОБРОК САЛАТЕ

Салата храст 490
пилетина, печена паприка, парадајз,сир,
ораси, мирођија, зелена салата, црвени лук

Салата врт 450
микс зелених, краставац, парадајз, паприка,
црвени лук, рукола, сир

Пастрмка салата 450
димљена пастрмка, печена паприка, парадајз,
зелена салата, ораси, црвени лук

ДЕСЕРТИ

Колач од јабуке 240
Пита од сувих шљива 240
Баклава од бадема 260
Палачинке 240
КУВЕР – после 13ч 70

Пола порције наплаћује се 70% пуне цене. Питати конобара за јела која могу да се наруче на пола порције.ПЕЦИВА

Лепиње 50
Штапићи 60

ВАРИВО

Пржени кромпирићи 180
Кромпир сач 180
Гриловано поврће 180
Помфрит 180