Јеловник:
ДОРУЧАК
(служи се до 13 ч)
Jaja – oмлет, кајгана, на око (од 3 јаја) 190
- Са поврћем 240
- Са шунком 240
- Са сланином 240
- Са кобасицом 240
- Са сиром 240
Качамак
- Са сиром и кајмаком 210
- Са кајмаком и сланином 210
- Са сланином 210
Палента са сосом од вргања 340
Прженице 280
Комплет лепиња 290
Шумадијски доручак 340
јаја, кобасица, сланина, сир, пребранац
Ливадски доручак 190
пахуљице, суво воће, мед…
Виршле (комад) 70
Кисело млеко / јогурт 60
ТОПЛА ПРЕДЈЕЛА
Печурке на жару 260
Печурке шумске сотиране 380
Чобански кромпир 350
(кромпир, кобасица, печурке, сир…)
Ролована паприка 550
пуњена кајмаком
Белмуж 260
Спржа 390
Похована пуњена паприка 390
Поховани качкаваљ 390
ХЛАДНА ПРЕДЈЕЛА
Тањир стари храст (за две особе) 1.090
сухомеснато, сиреви, ајвар,чварци, кајмак..
Тањир сухомеснатих производа (за две особе) 890
свињска пршута, говеђа пршута, кулен, димљена сланина…
Тањир српских сирева (за две особе) 890
Стара планина, Златар, Златибор, Пештер..
Кавурма (у сезони) 310
Кавурма од бризли (у сезони) 540
Пихтије (у сезони) 280
Пребранац 190
ТОПЛА ПРЕДЈЕЛА
Ролнице са сиром 240
Ролнице са месом 240
Башта ролнице (поврће, сир) 310
Ужичке ролнице 350
пршута, качкаваљ
СУПЕ, ЧОРБЕ
Телећа чорба 190
Јагњећа чорба 190
Потаж од поврћа 140
ДОМАЋИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ
Јунећи језик у парадајз сосу 890
Говеђи репови у сафту 890
Гурмански шкембићи 450
Језици на жару 890
Овчија пљескавица 890
Тањир гурманлука Ђерам (за две особе) 1.490
језици на жару, шумске печурке, овчији ћевапи,
бризле, спржа
САЧ
Телетина испод сача 1.200
Јагњетина испод сача 990
ЈЕЛА СА РОШТИЉА
Ћевапи 590
Ћевапи на кајмаку 650
Српска пљескавица 640
Лесковачки уштипци 640
Свињски ражњић 650
Ћевап ролада 760
Бризле 790
Домаћа димљена кобасица 760
Димљени свињски врат 760
Бела вешалица 720
Пуњена вешалица у марамици 790
Пилећи филе на жару 590
Димљени пилећи батак на жару 650
Стари Храст мешано месо (за две особе) 1.490
ћевапи, уштипци, пилећи филе, кобасица, димљени врат
ЈЕЛА ПО ПОРУЏБИНИ
Димљена буткица са млинцима (за две особе) 1.490
Карађорђева шницла (свињска/пилећа) 770
Бечка шницла 690
Похована пилетина (париски пох) 640
Мућкалица 590
Бифтек на жару 1.590
Бифтек на жару са сосом 1.690
печурке, бибер, лешник
РИБА
Димљена пастрмка (филет) 790
Моравски смуђ 1.290
(пуњени филети смуђа роловани у блитви)
САЛАТЕ
Трљаница 220
Мрљан 240
Српска салата 220
Шопска салата 240
Зелена салата 220
Купус салата 220
Печена паприка са белим луком 240
Љута паприка (ком.) 70
Печена љута паприка (ком.) 80
Туршија (сезонски) 220
Кисели купус (сезонски) 220
Пролећна салата 220
млади лук, ротквице, зелена салата,
сремуш.. (сезонски)
Млади лук (сезонски) 120
Урнебес 240
Парадајз салата 220
Парадајз салата са сиром 240
ОБРОК САЛАТЕ
Салата храст 490
пилетина, печена паприка, парадајз,сир,
ораси, мирођија, зелена салата, црвени лук
Салата врт 450
микс зелених, краставац, парадајз, паприка,
црвени лук, рукола, сир
Пастрмка салата 450
димљена пастрмка, печена паприка, парадајз,
зелена салата, ораси, црвени лук
ДЕСЕРТИ
Колач од јабуке | 240 |
Пита од сувих шљива | 240 |
Баклава од бадема | 260 |
Палачинке | 240 |
КУВЕР – после 13ч | 70 |
Пола порције наплаћује се 70% пуне цене. Питати конобара за јела која могу да се наруче на пола порције.ПЕЦИВА
Лепиње | 50 |
Штапићи | 60 |
ВАРИВО
Пржени кромпирићи | 180 |
Кромпир сач | 180 |
Гриловано поврће | 180 |
Помфрит | 180 |